当前位置: 首页  师资队伍  教授 研究员

孙云

发布时间: 2017-04-07   信息员:   浏览次数: 1519

孙云女福建农林大学园艺学院茶学系教授、博士生导师,系副主任。

长期从事茶学专业的教学和科研工作,主要承担有茶学本科的《茶叶加工学》、《茶文化学》、《名优茶加工》、《茶艺学》等,茶学硕士研究生的《茶叶加工原理》、《茶文化专题》及茶学博士研究生《茶叶加工研究进展》、《特种茶加工原理》等课程教学。

福建省现代茶产业技术创新团队岗位专家,主持和参加10项科研项目,获福建省科学技术奖二等奖2(排名第一和第二)、省与市科学技术奖三等奖2(排名第五、第四)。发表论文40多篇。福建新世纪百千万人才工程省级人选。

国家高级评茶师,国家劳动部《茶艺师》题库命题专家,《茶艺师》职业技能鉴定高级考评员,乌龙茶国际标准提案制定国内专家组成员等。

指导硕士研究生22人,已毕业8人。可招收茶学博士、硕士各层次研究生。主要研究方向茶叶加工与品质,茶文化与茶艺等。

办公室电话:0591-83789281;传真:

Email:sunyun1125@126.com

Sun Yun is a female professor and Ph.D. advisor as well as associate director of tea science department of Fujian Agriculture and Forestry University.

For a long time she engaged in teaching and scientific research of tea specialty. She mainly undertakes the tea undergraduate courses including Tea Processing Science,Tea Culture Science》,《Famous Tea Manufacture》,《Science of Tea Art; tea master courses including Principle of Tea Processing,Special Subject of Tea Culture; tea PhD coursesResearch Progress of Tea Processing, Principle of Special Tea Processing,etc..

She is one of the post experts of Fujian modern tea industry creative group. She has participated more than ten scientific research projects. Among them, two projects were awarded the second prize of science and technology awards by the provincial government (ranked first and ranked second respectively). She has published more than forty articles in several professional journals. Also, she is one of the provincial candidates of Fujian’s “Thousands of Talents” Project.

She is a national senior tea taster, a proposition expert of Tea Art Masterquestion bank of the National Labor Ministry, a senior assessor of tea Art master occupational skill testing as well as one of the domestics numbers of formulating oolong tea international standard proposal.

She has guided 22 master postgraduates, among them 8 had graduated. She can recruit tea Ph.D. and Master graduate. The main research areas are Tea Processing and Quality, Tea Culture and Tea Art, etc..

Tel: 0591-83789281Fax: 0591-83735681

Email:sunyun1125@126.com

版权所有:福建农林大学园艺学院   电话:0591-83789281